Gibanica patrí medzi moje obľúbene jedlá (do kategórie burek, zapečené makaróny...). Rýchlo sa pripravuje a vždy ma zachráni, keď nemám inšpiráciu na varenie večere.
Potrebné prísady:
💛 4 – 5 vajec
💛 500 g tvaroh
💛 500 g kôry
(v Srbsku sú to TIETO kore za gibanicu, na Slovensku som kupovala TOTO štrúdľové cesto (dve balenia) v Tescu alebo Kauflande, v Slovinsku kupujem TOTO velčeno testo v Mercatore*)
💛 Šálka minerálnej vody
💛 Šálka mlieka (alebo kyslej smotany / jogurtu)
💛 Soľ (1 rovná lyžica)
💛 Olej (trochu)
Takto sa to podarí:
Vo väčšej nádobe vyšľaháme vajcia, osolíme, vmiešame tvaroh, nalejeme mlieko, vodu a olej, premiešame. Do tejto zmesi natrháme kôry a dôkladne pomiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme asi 45 min na asi 180 °C (závisí od rozmeru plechu a hrúbky gibanice).
* Keďže jedno balenie vlečeno testo má 300 g, prispôsobila som si mieru a robím menšiu gibanicu (dôvod je aj menšia rúra) z 3 vajec a 300 g tvarohu. Pečiem v plechu na pečenie chleba.
Dobrú chuť!
0 comments:
Zverejnenie komentára