Potrebné prísady:
- Jedna stredne veľká maslová tekvica
- Chilli korenie
- Šťava z citróna
- Soľ, čierne korenie
- Údené tofu
- Olivový olej
- Slnečnicové semienka
- Smotana na dochutenie
Takto sa to podarí:
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, pokrájame na kocky a varíme do zmäknutia. Asi polovicu vody zlejeme (závisí akú hustú chceme polievku) a rozmixujeme tekvicu. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli a šťavu z citróna. Premiešame a necháme prevrieť.
Na olivovom oleji si z oboch strán opečieme na plátky nakrájané údené tofu.
Na panvici si opečieme aj slnečnicové semienka.
Do taniera naservírujeme polievku, dochutíme smotanou, naložíme opečené tofu a posypeme semienkami.
Dala bi si aj ja ��
OdpovedaťOdstrániť