26. 5. 2017

, , ,

Rice noodles & Sweet potatos


Všimli ste si, že som už dlhšiu dobu nezverejnila ani jeden recept?  Popri sťahovaní a začiatkoch v novej práci nebolo veľa času na vyváranie a vypekanie. Ale, tento veľmi chutný (poslednú dobu jeden z mojich obľúbených) recept sa pripravuje dosť rýchlo a jednoducho.

Ryžové rezance zbožňujem, rovnako ako aj batáty, takže táto kombinácia je pre mňa ako stvorená. Tu je recept na super večeru / obed, prísady sú postačujúce približne na štyri porcie (vlastne, závisí koľko ste hladný 😀): 

Potrebné prísady:

💚 Ryžové rezance 250 g
💚 Sladké zemiaky – batáty – 1 stredne veľký (okolo 300 g)
💚 Cícer – 1 konzerva
💚 Olivový olej
💚 Kokosový olej
💚 Soľ, čierne korenie, čili korenie
💚 Kurkuma korenie
💚 Tahini pasta (sezamová – kupujem v Lidli)
💚 Citrónová šťava

Takto sa to podarí:

Batáty ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť kým nezmäknú. Ryžové rezance zalejeme horúcou vodou na asi 10 - 15 min (doba závisí od toho aké sú široké, návod na obale nám napovie dĺžku varenia).

Vo woku zohrejeme koksový olej, pridáme uvarené ryžové rezance, sladké zemiaky a cícer. Osolíme, okoreníme, posypeme kurkumou a pridáme trochu čili. Premiešame a restujeme asi 3 – 5 min. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu (asi z polovice citróna), olivový olej a tahini pastu. Ešte raz premiešame, nech sa chute zmiešajú a servírujeme.

Dobrú chuť!


0 comments:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.