8. 1. 2017

,

3 NAJ / HRADY 2016

#1 Hrad v Starej Ľubovni


Do Starej Ľubovne sme sa pohli ráno autobusom. Po dvojhodinovej ceste sme vystúpili na autobusovej stanici a pešo sme sa prešli ku hradu. Najprv sme si pozreli pekné vystúpenie sokoliarov, ktoré práve začínalo. Potom sme sa poprechádzali po nádvoriach a komnatách. Po mojej poslednej návšteve sa na hrade veľa toho opravilo a sprístupnilo. 

Trochu sme si oddýchli a občerstvili sa v pohostinstve na hrade a ponáhľali sme sa ešte si pozrieť blízky skanzen, ktorý je veľmi priestranný a bohatý na zariadené „domčeky“. Každému kto sa nájde v blízkosti Starej Ľubovne  odporúčam návštevu Hradu a Skanzenu.


#2 Boldogkői vár


V piatok večer sme si pobalili veci na mini road trip do Maďarska. Na nasledovné ráno sme vyrazili a po ani hodinovej ceste autom sme už parkovali pred hradom Boldogkői. Po zaplatení vstupu sme sa na hrade naraňajkovali a potom sme si prezreli celé okolie, vnútorné priestory aj celý exteriér.


#3 Regéci vár 

Okolo obedu sme nasadli do auta a vybrali sa na hrad Regéci. Parkovali sme pred vstupom do lesa a pešo sme vyšli hore kopcom pred hrad. Dobre, že vstupné bolo možné zaplatiť eurami, keďže sme si so sebou zobrali málo forintov (posledné sme minuli na magnet). Prezreli sme si hrad zhora, zdola, zvonku a zvnútra a pobrali sme sa pešo dolu kopcom cez prekrásny les k posedeniu, ktoré sme si už cestou hore vyhliadli. Tu sme si ugrilovali dobroty z domu a keďže sa už stmievalo, pobrali sme sa k autu a putovali sme domov.

V pláne sme mali navštíviť aj hrad Füzér Vára lenže nám to už čas nedovolil. Za teraz na chladničku pribudli dva nové magnety a Füzér snáď navštívime nabudúce.



0 comments:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.