Po návšteve Srbska si vždy so sebou na Slovensko nosíme okrem iného aj domácu klobásu, tureckú kávu, domácu pálenku, Plazmu, vajcia (ktoré majú žltý žĺtok!) a burek. Ale niekedy sa nám proste zažiada zjesť burek aj okrem toho keď sme doma (v Srbsku). Tak sme si sami vymysleli recept na domáci burek. Už sme skúšali „klasický“ syrový a tentokrát sme experimentovali a okoštovali pizza burek!
Potrebné prísady:
💚 Štrúdľové cesto (nie lístkové) 180 g (dve balenia – dostupné v Tescu a Kauflande)
💚 Šunka 200 g
💚 Balkánsky syr 200 g
💚 Kečup
💚 Svinská masť
💚 Oregano (podľa chuti, my sme teraz nedali)
💚 Soľ (závisí od druhu syra, my sme nedali)
Takto sa to podarí:
Okrúhlu formu priemeru 26 cm potrieme svinskou masťou. Na dno si položíme dve kôry tak, aby polovica z každej pretŕčala von. Na to položíme jednu pokrčenú kôru. Potrieme masťou, pokropíme vodou, natrieme kečupom, posypeme rozhabarkovaným syrom a nastrúhanou šunkou.
Znovu položíme pokrčenú kôru, potrieme masťou, pokropíme vodou, natrieme kečupom, posypeme syrom a šunkou... takto vrstvíme až pokiaľ neminieme poslednú kôru. Na hornú kôru viacej neukladáme žiadne ingrediencie, iba ju pokryjeme pretŕčajúcimi kôrami. Potrieme masťou a pokropíme vodou.
Pečieme približne 35 min na 180 ͒C alebo kým nedostane peknú zlatistú farbu.
Aj keď to nie je originálny burek z „domácej“ (Srbskej) pekárne, aj tak chutí na výbornú!
Kcem aj ja
OdpovedaťOdstrániťHajde! :)
OdpovedaťOdstrániť