30. 6. 2018

, ,

Medzičlánok


Fotky boli fotené v parku Tivoli. Mestský park Tivoli je najväčším parkom v Ljubljane. Rozlohu má približne 5 km². Má tri stromoradia, vysadené gaštanmi a okrem toho aj veľa skulptúr, fontán a kvetinových záhrad. 



V parku sme boli naposledy počas podujatia Polenta muzejska noč 2018 (Letná noc múzeí), ktoré sa konalo 16. júna. Všetky múzeá po Slovinsku boli v tento deň (noc) otvorené od 18.00 do 24.00 a vstup bol voľný. Minulý rok sme navštívili iba jedno múzeum a to pivovar Union (tu sa nám páčilo hlavne to, že sme mali vstup so sprievodcom). Tento rok sme sa pripravili lepšie a obzreli sme si tri múzeá v okolí parku Tivoli.


Najprv sme navštívili Arheološki park Emonska hiša (Archeologický park - dom Emona). Dom pochádza z konca 4. storočia, žila v ňom majetná rodina, čo je poznať podľa mozaiky na podlahe a taktiež aj vykurovacieho systému. Tento dom mal rozlohu 500 m².

Druhé múzeum bola Moderna galerija (Moderná galéria) a následne sme si obzreli aj Mednarodni grafični likovni center (Medzinárodné centrum pre grafické umenie), kde práve prebieha výstava: David Lynch – Ogenj na odru (Oheň na javisku).


Keďže, som bola predchádzajúce dva týždne a víkendy zaujatá, nestíhala som na blog spracovať článok (minulý víkend bol bez zverejneného príspevku), ktorý som pôvodne plánovala a tak vznikol tento medzičlánok. Oba týždne som mala mnoho povinností, minulý víkend sme si urobili taký mini roadtrip a tento máme zasa návštevu.

V nasledujúcich postoch plánujem napísať články a spracovať fotky z nášho predĺženého víkendu, počas ktorého máme prejazdených 382 km, 26 kešiek, 4 dni, 2 hotely, 4 mestá, teplotný rozdiel medzi 12°C – 30°C, nespočetné množstvo prejdených krokov, 7 jazier, 1 rieka, 3 rybníky, 794 fotiek, 1 rozhľadňa, 2 hrady, nádherné výhľady, 1 labutie vajce, hudobný festival, cyklistické preteky, 4 kone, korytnačky, 2 kaktusy, 2 magnety...


šaty, tričko – Stradivarius / biele tenisky Puma – Deichmann / okuliare - C&A

Majte pekný, rozkvitnutý víkend!

0 comments:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.