Potrebné prísady:
💚 Hladká múka 400 g
💚 Acidko 250 ml (alebo Kefír)
💚 Soľ 1 ČL
💚 Jedlá sóda 1 ČL
💚 Syr 350 g (použila som balkánsky syr)
💚 Bylinky (bazalka, majorán, koriander...)
💚 Maslo na potretie placiek
Potrebné prísady na dip:
💚 Kyslá Smotana 180 g
💚 Horčica 3 ČL
💚 Kečup 3 ČL
💚 Chilli omáčka 1 ČL
Takto sa to podarí:
Zmiešame sódu s acidkom, premiešame a necháme odstáť 5 minút. Použijeme dvakrát väčšiu nádobu, lebo acidko zväčší objem dvojnásobne.
Múku zmiešame so soľou, pridáme acidko a vymiesime cesto. Hotové cesto posypeme múkou, prikryjeme uterákom a necháme odstáť 10 minút.
Bylinky zmiešame so syrom a podľa potreby posolíme (nesolila som, keďže je balkánsky syr slaný).
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kusov, každý kus roztlačíme na naplníme s 3 ČL syrovej plnky. Okraje cesta spojíme dokopy. Naplnené cesto otočíme na druhú stranu a vyvaľkáme do tenkého kruhu.
Pečieme na rozpálenej panvici bez oleja po 3 minúty z každej strany. Placky ukladáme na seba a každú potrieme maslom.
Dip si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých ingrediencií. Podľa chuti môžeme pridať aj iné prílohy. Na dip používam vždy prísady, ktoré mám momentálne v chladničke. Základ je kyslá smotana alebo jogurt a k nemu pridávam rôzne omáčky, horčicu, majonéz...
Placky sú najlepšie kým sú ešte teplé, ale pochutili sme si na nich aj nasledovný deň na raňajky.
Bon Appétit!
0 comments:
Zverejnenie komentára