Potrebné prísady:
💚 Hladká múka 400 g
💚 Acidko 250 ml (alebo Kefír)
💚 Soľ 1 ČL
💚 Jedlá sóda 1 ČL
💚 Syr 350 g (použila som balkánsky syr)
💚 Bylinky (bazalka, majorán, koriander...)
💚 Maslo na potretie placiek
Potrebné prísady na dip:
💚 Kyslá Smotana 180 g
💚 Horčica 3 ČL
💚 Kečup 3 ČL
💚 Chilli omáčka 1 ČL
Takto sa to podarí:
Zmiešame sódu s acidkom, premiešame a necháme odstáť 5 minút. Použijeme dvakrát väčšiu nádobu, lebo acidko zväčší objem dvojnásobne.
Múku zmiešame so soľou, pridáme acidko a vymiesime cesto. Hotové cesto posypeme múkou, prikryjeme uterákom a necháme odstáť 10 minút.
Bylinky zmiešame so syrom a podľa potreby posolíme (nesolila som, keďže je balkánsky syr slaný).
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kusov, každý kus roztlačíme na naplníme s 3 ČL syrovej plnky. Okraje cesta spojíme dokopy. Naplnené cesto otočíme na druhú stranu a vyvaľkáme do tenkého kruhu.
Pečieme na rozpálenej panvici bez oleja po 3 minúty z každej strany. Placky ukladáme na seba a každú potrieme maslom.
Dip si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých ingrediencií. Podľa chuti môžeme pridať aj iné prílohy. Na dip používam vždy prísady, ktoré mám momentálne v chladničke. Základ je kyslá smotana alebo jogurt a k nemu pridávam rôzne omáčky, horčicu, majonéz...
Placky sú najlepšie kým sú ešte teplé, ale pochutili sme si na nich aj nasledovný deň na raňajky.
Bon Appétit!
Som rád, že som narazil na tvoj blog. Sú tu skvelé články.
OdpovedaťOdstrániťhttps://gastromania.sk/pece-na-pizzu