22. 3. 2017

,

Hychiny / Placky plnené syrom


Potrebné prísady:

💚 Hladká múka 400 g
💚 Acidko 250 ml (alebo Kefír)
💚 Soľ 1 ČL
💚 Jedlá sóda 1 ČL
💚 Syr 350 g (použila som balkánsky syr)
💚 Bylinky (bazalka, majorán, koriander...)
💚 Maslo na potretie placiek


Potrebné prísady na dip:

💚 Kyslá Smotana 180 g
💚 Horčica 3 ČL
💚 Kečup 3 ČL
💚 Chilli omáčka 1 ČL

Takto sa to podarí:

Zmiešame sódu s acidkom, premiešame a necháme odstáť 5 minút. Použijeme dvakrát väčšiu nádobu, lebo acidko zväčší objem dvojnásobne. 

Múku zmiešame so soľou, pridáme acidko a vymiesime cesto. Hotové cesto posypeme múkou, prikryjeme uterákom a necháme odstáť 10 minút.


Bylinky zmiešame so syrom a podľa potreby posolíme (nesolila som, keďže je balkánsky syr slaný).

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kusov, každý kus roztlačíme na naplníme s 3 ČL syrovej plnky. Okraje cesta spojíme dokopy. Naplnené cesto otočíme na druhú stranu a vyvaľkáme do tenkého kruhu.


Pečieme na rozpálenej panvici bez oleja po 3 minúty z každej strany. Placky ukladáme na seba a každú potrieme maslom.

Dip si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých ingrediencií. Podľa chuti môžeme pridať aj iné prílohy. Na dip používam vždy prísady, ktoré mám momentálne v chladničke. Základ je kyslá smotana alebo jogurt a k nemu pridávam rôzne omáčky, horčicu, majonéz...

Placky sú najlepšie kým sú ešte teplé, ale pochutili sme si na nich aj nasledovný deň na raňajky.


Bon Appétit! 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.