Potrebné prísady na 10 ks:
- Sushi ryža (biela strednozrnná) 180 g
- Ryžový ocot 3PL
- Trstinový cukor 1PL
- Štipka soli
- Morské riasy 2 plátky
- Kuracie mäso vo vlastnej šťave (Hamé 215 g)
- Sójová omáčka 3PL
- Trstinový cukor 1PL
Najprv si zhromaždíme všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať k výrobe sushi. Ryžu je potrebné dôkladne premyť. Pokojne, 5 - 6 krát v studenej vode. Prakticky premývame, až kým nie je voda číra.
Keď je voda z ryže už čistá, vložte ryžu do hrnca na varenie a zalejte tak, aby voda bola 1,5 - 2 cm nad ryžou. Necháme stáť 30 minút. Potom ryžu dáme na silný oheň, počkáme kým začne vrieť, stíšime, prikryjeme a necháme variť 10 minúť. Vypneme, čakáme 10 minút a odokryjeme. Výsledok bude lesklá biela ryža.
Kým sme čakali na ryžu, v miske zmiešame 3PL octu, 1PL hnedý cukor a štipku soli. Ryžu premiestnime z hrnca do misky (nie kovovej) a zalejeme pripravenou octovou zálievkou. Dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť.
Kým ryža chladne, pripravíme si suroviny ktoré použijeme ako náplň. Na panvici necháme skaramelizovať 1PL hnedý cukor a 3PL sójovú omáčku. V tejto zmesi opečieme na plátky nakrájané kuracie mäso.
Morské riasy si nastriháme na pásy – 10 ks.
Na plastové vrecko položíme okrúhlu formičku (použila som s priemerom 6 cm, môžete použiť štvorcovú alebo obdĺžnikovú) do ktorej ukladáme ryžu, sformujeme si medailóniky, na ne položíme mäso a obalíme riasou.
Ked budeš kciet sprav mi nak sprobujem��
OdpovedaťOdstrániťDohovorenvo :*
OdpovedaťOdstrániť