24. 11. 2016

,

Sushi trochu inak


Potrebné prísady na 10 ks:

  • Sushi ryža (biela strednozrnná) 180 g
  • Ryžový ocot 3PL
  • Trstinový cukor 1PL
  • Štipka soli
  • Morské riasy 2 plátky 
  • Kuracie mäso vo vlastnej šťave (Hamé 215 g)
  • Sójová omáčka 3PL
  • Trstinový cukor 1PL


Takto sa to podarí:

Najprv si zhromaždíme všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať k výrobe sushi. Ryžu je potrebné dôkladne premyť. Pokojne, 5 - 6 krát v studenej vode. Prakticky premývame, až kým nie je voda číra.
Keď je voda z ryže už čistá, vložte ryžu do hrnca na varenie a zalejte tak, aby voda bola 1,5 - 2 cm nad ryžou. Necháme stáť 30 minút. Potom ryžu dáme na silný oheň, počkáme kým začne vrieť, stíšime, prikryjeme a necháme variť 10 minúť. Vypneme, čakáme 10 minút a odokryjeme. Výsledok bude lesklá biela ryža. 


Kým sme čakali na ryžu, v miske zmiešame 3PL octu, 1PL hnedý cukor a štipku soli. Ryžu premiestnime z hrnca do misky (nie kovovej) a zalejeme pripravenou octovou zálievkou. Dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť.

Kým ryža chladne, pripravíme si suroviny ktoré použijeme ako náplň. Na panvici necháme skaramelizovať 1PL hnedý cukor a 3PL sójovú omáčku. V tejto zmesi opečieme na plátky nakrájané kuracie mäso.

Morské riasy si nastriháme na pásy – 10 ks.

Na plastové vrecko položíme okrúhlu formičku (použila som s priemerom 6 cm, môžete použiť štvorcovú alebo obdĺžnikovú) do ktorej ukladáme ryžu, sformujeme si medailóniky, na ne položíme mäso a obalíme riasou.

Takéto trochu iné sushi podávame so sójovou omáčkou a wasabi pastou. Chutí fantasticky!


2 komentáre:

Používa službu Blogger.