20. 12. 2016

, ,

December = Vianoce


V tomto predvianočnom období sa nedá prejsť centrom Košíc a nezastaviť sa na trhoch. Tento rok sú pre nás chitom lokše (vlani to boli langoše), zatiaľ sme okoštovali lokše plnené so slivkovým lekvárom a so syrom, teraz je na rade lokša plnená s husacou paštétou. K tomu na zahriatie vždy pasuje deci višňovej medoviny. 


Vysvetielkované mesto ma vždy povzbudí na ozdobenie bytu. Tento rok som nám byt zahalila do vianočného rúcha minimalisticky a hlavne zadarmo. Nastrihala som vločky z papiera, ktoré som navešala na okná a urobila som jednoduchú ikebanu. 


V parku som nazbierala halúzky z jedle a niekoľko šišiek (keď som ich doniesla domov, najprv z nich povybehávali chrobáky, potom sa pri radiátore dobre osušili a pekne sa otvorili). Do vázy som popichala jedle a ku nim šišky a ikebana bola na svete. Pod ňou si miesto našla sviečka sovička zahalená do šálu a čiapky.


Postup na výrobu vločiek snáď ani netreba hovoriť. (Ale iba tak pre istotu: hocaký papier preložíme, najprv na poli, potom  zas na poli a potom do trojuholníka, a znovu do trojuholníka. Zo špicu odstrihneme vrch, hornú časť odstrihneme do polkruhu a po stranách vystrihneme trojuholníky alebo polkruhy. Papier rozprestrieme a najjednoduchšia vločka je na svete.)


Do okna som ešte položila novú kyticu z brmbolcov (postup na výrobu tu).


Darčeky sú už nakúpene... Vianoce sa môžu začať! 


Ako sa pripravujete na Vianoce? Rada navštevujete vianočné trhy? Ktoré sú vaše obľúbené špeciality na trhoch? Kupujete si darčeky?

1 komentár:

Používa službu Blogger.