Avokádu som dlho nevedela prísť na chuť. Až prednedávnom mi zachutilo. Skúšali sme viacej receptov s avokádom, ale najlepšie mi je iba roztlačené na hrianke v sladkej aj slanej variante.
V hriankovači si opečieme chlieb, roztrieme naň zrelé avokádo, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom. Na tento základ ukladáme sladké / slané potraviny.
Slaný avokádový toast mi najviac chutí s volským okom, ktoré pokvapkáme sójovou omáčkou a olivovým olejom.
Sladký variant vytvoríme pridaním na toast s avokádom hocijaké ovocie. Najradšej mám jahody, ale keď nie sú svieže v obchode, chutná je aj kombinácia s banánom. Pokvapkáme javorovým sirupom alebo medom.
Kto zatiaľ neskúšal alebo by nevedel ako použiť avokádo, šup do obchodu kúpiť, nechať dozrieť a vyskúšať na raňajky.
Taktiež som urobila pomazánku s avokádom. Roztlačíme jedno zrelé avokádo a rozmiešame s feta syrom (dala som jedno balenie 200 g). Keďže je feta slaná nátierku netreba soliť, iba ju okoreníme. Na pečivo, chlieb alebo hrianku natrieme pomazánku, pokvapkáme citrónovou šťavou a trochu posypeme čili paprikou.
Ktorý je váš obľúbený recept s avokádom?
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťAj ja milujem avokádové natierky! Slané. :)
OdpovedaťOdstrániťAvokádo mi je super, že sa dá kombinovať aj na slano aj na sladko :)
Odstrániť